График за дейностите по приема на деца в детските градини и подготвителните групи към училищата на територията на община Русе за 2022 година

 

На 19.02.2018 г. по повод 145 годишнина от обесването на Апостола на свободата-Васил Левски, децата от подготвителните групи се запознаха с живота и делото му.

 

 

Децата от подготвителните групи вложиха много любов и старание, за да зарадват своите родители с изработена  украса за Коледа.Рецитираха и пяха за тях и ги заредиха с празнично настроение.

 

За това, че бяха много послушни и добри през годината, Дядо Коледа пристигна при децата от подготвителните групи и ги дари с желаните от тях подаръци.

 

 

Колко мило, колко сладко
е при мама и при татко!
На 21.11 - Деня на християнското семейство, децата от подготвителните групи  заедно със своите учителки, г-жа Цонева и г-жа Донкова поздравиха семействата си с празника.Пяха, рецитираха, танцуваха за тях и бяха наградени с много аплодисменти и изненади.

 

Есенна разходка с игри в парка.
 
     

 

 

 

Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте. Децата от подготвителните групи се научиха да правят и туршия.

 

Довиждане детска градина, настъпи най-трудния час.Раздяла, след туй ще замина, в училище истинско аз.
На 31.05.2017 г. децата от подготвителна А група с учител Марияна Цонева се разделиха с градината, в която цяла година играха, учиха и пяха.
За последен път те поставиха столчетата си зад чиновете и потеглиха напред, към нови знания и емоции.Раздялата бе трудна, но остана обещанието да не забравят  времето прекарано с приятелите в в групата.

 

На 01.06.2017 год. в аулата на ОУ"Отец Паисий", децата от Подготвителна А група тържествено получиха от г-жа Алексиева своите удостоверения за завършена подготвителна група. 
Във връзка с 1 юни-Деня на детето, отправиха и своите пожеланията  към всички деца.На тържество си те  поздравиха с песен и своите гости-вече пораснали момичета и момчета.Емоцията бе голяма, а родители и гости не скриха сълзите си от радост и умиление.
 

 

На тържеството за раздяла с детската градина на 01.06.2017г. децата от подготвителната група с учител госпожа Нели Донкова отново показаха своите артистични и певчески умения. С изпълненията си те заслужено предизвикаха незабравими емоции, усмивки на умиление, аплодисменти и поздравления от своите родители и гости.
Възпитаниците тържествено получиха своите удостоверения за завършена подготвителна група от госпожа Светлинка Арсова - зам. директор на ОУ "Отец Паисий", папки с изработените материали през учебната година и много изненади.
Накрая бъдещите първокласници пуснаха бели, зелени и червени балони в небето - символичен поздрав към децата по света по случай 1 юни - Международен ден за закрила на детето.

   

 

 

 

  С много желание  децата от ПГ“а“  се включиха в трудова дейност и създадоха  свой кът със цветя, които сами засадиха. Нямаха търпение да се грижат  с много любов за тях, за да  могат да се насладят на крайния резултат от труда си.

 

 

Всички малки ученици, днес изучавaме чужди езици. 
Децата  от ПГ„а“ показаха на открит урок по английски език  какво са научили с помощта на г-жа Вяра Димитрова тази учебна година.Получиха  сертификат  и почерпка , а за блестящото си представяне бяха наградени  с много овации и усмивки.

 

 

    Малките възпитаници от подготвителна „Б“ група показаха пред родителите си какво са научили в заниманията по английски език през учебната2016/2017 година с преподавател г-жа В. Димитрова. След проведените игри и песни в края на открития  урок на 24.04.2017 г. децата получиха сертификат за начален курс на обучение по английски език.

 

Децата от подготвителна "б" група изработиха със сръчните си ръчички интересни сувенири за изложбата по случай светлия християнски празник
Великден. Родителите им бяха приятно изненадани от подаръците, направени
с много любов и старание.

 

 

Децата и г-жа Цонева решиха да зарадват  родителите, не само с битова вечер, но и с една красива изложба с Великденска украса. Пяха за тях и ги заредиха с много положителни  емоции и пролетни усмивки.

 

На 07.04.2017 год. в скромния дом на подготвителната група бяха посрещнати красивите лазарки.Те наричаха за здраве и берекет и  пяха лазарски песни.Момите и момците събрали се на седянката, почетоха и останалите пролетни празници-Цветница, Великден  и Гергьовден.Запознаха гостите с народните обичаи и ритуали и изпяха много фолклорни песни. По стара българска традиция в края всички заедно се хванаха на кръшно хоро.За страхотното си представяне бяха наградени от своите родители с лакомства и книжки с пожелание, да запомнят тази толкова красива и емоционална вечер. Децата и г-жа Цонева благодариха на всички родители и гости. че бяха с тях и им пожелаха весело посрещане на празниците. 

 

 

Децата от подготвителната група към ОУ"Отец Паисий"-гр.Русе с учител г-жа Нели Донкова представиха пролетните обичаи  Лазаровден, Цветница и Великден на битова вечер, проведена на 06.04.2017г.
Малките артисти, певци и танцьори очароваха всички присъстващи. С изпълненията си те показаха, че познават народните  традиции и майсторски претворяват българския фолклор. 
Красивите лазарки и остроумните момци заслужено получиха аплодисменти от публиката.
Празничното пролетно настроение беше обхванало малки и големи - родители, учители и гости.

 

 

 

 

 

С много фантазия и творчество направихме вкусни сандвичи и сладко, сладко си ги хапнахме.Можем да кажем, че сме достойна мамина отмяна.
 

 

Децата от подготвителните групи с много любов, старание, стихове и песни зарадваха своите семейства за Баба  Марта и Осми март.

 

 

 

 

Децата от подготвителните групи с много песни, стихове и танци изпратиха златната есен.
 

 

 

Децата от ПК с класен ръководител Марияна Цонева се включиха в благотворителната инициатива за събиране на пластмасови капачки на Фондация  ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ – Капачки в действие. Заедно с тях активни бяха и целите им семейства. Емоцията бе голяма, а децата щастливи, че са участници в едно добро дело. На 18.05.2016г. занесохме събраното количество в приемателния пункт на фирма Епо Нова България ЕООД.

 

Приказките са магия. 

Приказки и пак сме ние.

С приказки растем щастливи, малки, чисти и красиви.

Във връзка със Световния ден на книгата и авторското право, чудни приказни герои с малки роли бяха децата от подготвителните класове.

   

 

 

Чук, чук яйчице, имаш ли си сърчице?

Децата с много желание и емоция се включиха в боядисването на великденски яйчица.

 

Специален поздрав с много любов от малките слънчица за най-любимите - мама и баба. Мила мамо, скъпа бабо, много ви обичаме!

 

Малки, сръчни ръчички направиха мартенички, за да зарадват всички.

 

 

Децата от подготвителните класове изпратиха есента с много песни и танци.Поздравиха и своите гости с предстоящия  празник - Деня на християнското семейство.Емоцията беше голяма,а в очите на родителите проблясваха сълзи от умиление.В края на празника, малките палавници бяха наградени с лакомства, както от есента,така и от родителите си.

 


 

 

 

 


 

 


 

 


 

Сбогом детски свят, здравей училище!

Мигове на вълнение,радост и малко сълзи от раздялата с любимия подготвителен клас.Децата получиха своите първи удостоверения  на 24 май и с гордост ги показаха на своите роднини и близки,който ги наградиха с бурни аплодисменти.