Да проверим какво знаем и какво можем
Изява на групите с обучителни затруднения „Пиша и чета грамотно“ с ръководител Анелия Стоянова и „Отечество любезно“ с ръководител Светлана Велева

          Представителната изява на групите "Пиша и чета грамотно" и  "Отечество любезно“ протече под формата на викторина "Да проверим какво знаем и какво можем" . Тя имаше състезателен характер. Учениците показаха пред родители и учители чрез групова и индивидуална работа какво са научили. Упражненията бяха интересни и забавни, в някои от тях се включиха и родителите.

 

 

Аз обичам България
Изява на групата по интереси „Театрална школа“ с ръководител Мариянка Иванова

                 В последната си представителна изява учениците от групата по интереси „Театрална школа“ рецитираха любимите си творби от българска и световна класика. Патриотични и любовни стихове звучаха с гордост и нежност.

 

Аз обичам България
Изява на групата по интереси „Театрална школа“ с ръководител Мариянка Иванова

                 В последната си представителна изява учениците от групата по интереси „Театрална школа“ рецитираха любимите си творби от българска и световна класика. Патриотични и любовни стихове звучаха с гордост и нежност.

 

 

Театрална школа –изява 25.04.2018 г.

        С огромно вълнение краткият етюд от „Криворазбраната цивилизация“ бе изигран от учениците. Впечатление от темите в текста и блестящата игра на известните български актьори, децата се превъплатиха  в ролите с удоволствие.

 

 

В света на фантастичното

Учениците показаха уменията си за създаване на текст, демонстрираха силата на своето въображение.Те сами избраха заглавие, тема, случки и герои на своите разкази.
Всички участваха в тази дейност с желание и съчиненията им бяха изслушани в присъствието на други ръководители на групи  – г-жа Мариянка Иванова и г-жа Йонка Нечева.

Публична изява „Роден език“ – 12.04.2018 г.
По време на представителната изява учениците демонстрираха  умения да откриват и редактират правописни и пунктуационни грешки. Представиха знания за правописните и пунктуационните правила. Работеха с правописен речник на българския език.

„Литературно забавление”

      Последното занятие на групата по преодоляване на обучителни затруднения „Обичам да чета и пиша“ към ОУ „Отец Паисий“ по проект „Твоят час“ се проведе на 27.04.2018 г. в училището. То представляваше публична изява наречена „Литературно забавление“, в която се включиха всички ученици от групата. Присъстваха поканени техни съученици и родители, които уважиха изявата им.
Всички се забавляваха и показваха знанията си. Занятието имаше главен акцент върху изучаваното от петокласниците произведение в часовете по литература „Похитителят на мълнии“ от Рик Риърдън и премина през три етапа.
В първия етап участниците отговаряха на въпроси свързани с творбата и я анализираха с помощта на ръководителя. Вторият етап премина с гледане на части от филма „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии“ и коментар по тях. Във финалния етап учениците участваха във викторина с въпроси по произведението и творчеството на автора.

 

 

Мисията на група за преодоляване на  обучителни затруднения „Мисия математика” бе не само да направи математиката интересна за учениците, но и да разкрие техните знания свързани с миналото ни.
Чрез решаване на различни по трудност задачи, учениците  демонстрираха своя напредък както по математика, така и по учебния предмет Човекът и обществото.
Учениците преминаха през седем математически мисии, свързани с българската история-от създаването на Българската държава до Освобождението.
Ръководител на групата  г-жа Мирослава Минчева.

 

На 23.01.2018 г.  учениците от клуб „Български фолклор“, с ръководител Йонка Генчева-Нечева, се запознаха с ритуал, свързан с извеждане на булката от бащиния дом, „превземане“ на момин двор и с хората и песните, които съпътстват сватбата. За целта бе направена възстановка на българска народна сватба.
Така учениците добиха представа за традициите и обичаите на възрожденските българи.

 

 

На 19.12.2017 г. учениците, включени в клуба "Сцената е моя", имаха възможност да изявят своите певчески, артистични и танцови умения. Част от тях участваха в създаването на сценария, заедно с ръководителя на клуба - Мария Джурова. 

 

 

На 14.12.2017 година в ОУ "Отец Паисий" се проведе представително занятие по проект "Твоят час" с учениците от 1 а клас, които са включени в група по интереси "Математичко" с ръководител Людмила Захариева. Представителното занятие е на тема "Празник на цифрите". Малките ученици представиха забавни стихове за цифрите,  числото 10 и знаците. Показаха, че могат да решават задачи с числата до 10 без затруднения с презентацията "Задачки-закачки".  Драматизираха сценката  "Бабината сметка" от Асен Босев. А празничното настроение създадоха много песни посветени на математиката. 

На 14.12.2017г. се проведе първата публична изява на групата „Математиката лесна, интересна и забавна” с ръководител Виргиния Ботева. Учениците рецитираха любими стихотворения за цифрите и помогнаха на баба Недка да реши своята сметка в драматизацията на приказката „Бабината сметка“ от Асен Босев. Имаше и презентация със „Задачки-закачки за първолаци“.
Гости на събитието бяха родителите, които се включиха в играта „По-умен ли си от един първокласник“. 
Учениците изпяха много песни посветени на математиката.