Информация
Учениците от ІІІ „в” клас играха занимателни хранителни игри „На лов за храна” и „Познай порцията”, като част от дейностите по техния проект „Да живееш здравословно е забавно”. Показаха умения за работа в екип и направиха колажи с изрезки от стари кулинарни списания и брошури със зададено условие да „наловят” подходяща храна и съставят меню за закуска, за обяд, за семейна вечеря, рожден ден, като включат здравословни продукти.
За играта „Познай порцията” екипите свързваха често консумирани храни с познати предмети от ежедневието, чиито обем и тегло позволява да се определи приблизително нормална порция от храната. Например: порция пилешко – мобилен телефон, порция ориз/картофи – чаена чаша, плод/зеленчук – топка за тенис и др.
Така по един занимателен интерактивен начин децата по-лесно и в забавна форма установяват различни вкусови качества и правят изводи как вредните храни влияят на здравето.

 

Информация
На 08.03.2018 г. учениците от ІІІ „в”, ІV „в” и ІІ „в” клас от ОУ „Отец Паисий” проведоха вълнуваща среща с изявени спортисти :  г-н Сашо Тодоров – известен треньор по волейбол и ръководител на школата на Любо Ганев по волейбол за млади надежди в нашето училище; г-жа Миглена Маркова – световен шампион по академично гребане, носителка на множество отличия от световни, европейски и национални първенства, ІV място на олимпийските игри в Атина 2004 г.; Милена Ботева – национална състезателка по волейбол, играла в клубни отбори в Италия и Турция; млади състезатели.
На мероприятието присъства и г-жа Пламенка Ангелова – журналист от в. „Бряг”.
Домакини на срещата бяха учениците от ІІІ „в” клас, които са „посланици на здравето” в нашето училище и инициативата е част от дейностите по техния проект „Да живееш здравословно е забавно”.
Гостите разказаха за богатата си успешна спортна кариера, споделиха как спортът ги е изградил като личности, какви качества развива и как може да повлияе благотворно върху здравето . Отговориха на много въпроси, дадоха съвети и автографи на децата. Техният пример е вдъхновение и може да мотивира учениците да се занимават с активна физическа дейност и да спортуват повече. Срещата завърши с кратка тренировка и обща снимка за спомен.
Благодарим от сърце и се чувстваме горди русенци от това, че нашият град ражда такива спортни звезди!

 

Кулинарна работилница в "Здраветворно" - "Малките пекари" 
Учениците участваха в процеса на приготвяне и печене на закуски. Работиха с тесто от пълнозърнесто брашно от лимец, научиха за различните съставки и използваха продукти от чист произход. Накрая си похапнаха сладко. Най е вкусно, когато си приготвил нещо със собствените си сръчни ръчички.