150 години чества училище „Отец Паисий“

 

            С празничен концерт в Канев център, ОУ „Отец Паисий“  отбеляза на 21.11.2016 година  150- годишнината от основаването си. Домакин на събитието беше директорът Биляна Алексиева, а сред официалните гости бяха Станимир Станев, зам.-областен управител на област Русе, Димитър Райнов, началник на РУО - Русе, Сашо Щерев- началник на отдел „Образование“ в Община Русе, Ирена Петрова- директор на дирекция  „Култура и образование“  в Общината, проф. д-р инж. Пламен Даскалов, зам.- ректор по развитие, координация и продължаващо обучение на РУ „ Ангел Кънчев“, учители, ученици и много гости.

            Заместник областният управител връчи красив букет цветя и поздравителен адрес на Биляна Алексиева от името на областния управител Стефко Бурджиев.     

            Поздравителни адреси бяха изпратени и от Бойко Борисов- министър председател и от Меглена Кунева -министър на образованието и научката.

С „Паисиева награда"  бе удостоена  г-жа Деяна Владова – учител по физическо възпитание и спорт.

За „ Достоен Паисиевец“ бяха наградени двама ученици – Николай Генадиев Георгиев от IV в клас и Николай Николаев Петров от VI а клас.

Г-н Кунчев директор на ПМГ „ Баба Тонка“  връчи парична награда и грамота на Преслав Тошев от III д клас.

Изненада за учениците и гостите беше участието на  Светослав Стойчев и Росица Кирилова. Децата имаха възможност да се забавляват с тях на сцената. Тържеството продължи с богата празнична програма.